Wie zijn wij

Over ons

Stichting Dutch Simrace Academy

De doelstelling
De Simrace Academy is een maatschappelijk initiatief met als doel de simracesport breed toegankelijk te maken. Door kansen te geven aan kinderen die deze normaal niet krijgen, wil de stichting een talentenstroom aanboren die anders niet ontdekt zou worden.

Scouten en opleiden
Om talenten te scouten gaat de Simrace Academy met een mobiele simrace-ruimte het land door. De ontdekte talenten krijgen een opleidingstraject aangeboden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De Academy werkt samen met gemeentes en bedrijfsleven, die helpen bij het beschikbaar maken van lokale simruimtes en apparatuur. 

Hieronder het ontwerp van de mobiele simruimte van 12 bij 30 meter, met plek voor 20 simulators. 

Wat is simracen?
Simracen is het racen in een racesimulator. Coureurs dagen elkaar uit op levensechte circuits die zijn nagebouwd in een virtuele omgeving. De snelgroeiende sport wordt wereldwijd beoefend. Het is niet alleen een sport op zich, maar voor professionele coureurs is het ook een ideale training voor de races op echte circuits.

Levensechte nabootsing
Op de simulators wordt het racen in de Formule 1 zo reëel mogelijk nagebootst. De afstelling van stuur, pedalen en schermen is bijvoorbeeld hetzelfde als in de simulatoren die F1-coureurs gebruiken om nieuwe racecircuits te verkennen en de auto af te stellen.

Drijfveer
Max Cools uit Vlijmen is de grondlegger van de Stichting Dutch Simrace Academy. Wat is zijn drijfveer? Cools: ‘De belangrijkste barrière voor racetalenten is nu nog gebrek aan geld. Dat is zonde voor die jeugd, maar ook voor alle raceliefhebbers. Want hoeveel racetalenten hadden we de afgelopen 50 jaar kunnen hebben als geld geen rol had gespeeld? Dat zullen we nooit weten, maar we kunnen er wél voor zorgen dat we al dat talent de komende jaren ontdekken én ontwikkelen.

Ultieme droom
Cools vervolgt: ‘Het weghalen van de financiële barrière is een belangrijke stap. Wij willen dat combineren met een toplevel raceopleiding zodat jeugdige racers hun eigen plafond kunnen bereiken. Mijn ultieme droom? Dat we vanuit onze opleiding een Nederlandse Formule 1 coureur afleveren. Dat zou echt gaaf zijn!’

Verloterij is bekend van:

2017 – Samen met V.V. Ouwe Syl organiseerden we de 1e huizenloterij van Nederland. We kregen veel media aandacht, waaronder deze artikelen: 

2019 – Dit vakantiehuis in Gasselternijeveen verlootten we samen met de Acro Academy uit Marum. RTV Noord deed verslag:

2020 – Samen met 15 clubs uit heel Nederland gingen we de grens over. We gaven een kasteelappartement in Frankrijk weg. De Gelderlander interviewde de gelukkige winnaars:

2021 – Een Camper en een Audi A5 verlootten we begin 2021 samen met KV Drachten en Drachtster Boys. Omrop Fryslân maakte een reportage:

Eind 2021 sprak De Bildtse Post met Anne Polstra van Verloterij:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Shopping cart